Over mij


Op 3 april 1976 kwam ik ter wereld en groeide vervolgens op in de Achterhoek, waar ik ook mijn jeugd doorbracht.
Al vroeg kwam ik in aanraking met toneel en theater. Bij de plaatselijke kindertoneelvereniging heb ik jaren op het toneel gestaan en later ook achter de schermen veel werk verricht.
Het was dus al vroeg duidelijk dat mijn passie ‘acteren’ was en zo zal het wellicht altijd blijven.

Na verschillende studies, waaronder de SPH ben ik gaan werken met kinderen en tieners die om verschillende redenen niet meer bij hun ouders wonen.
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, want in 2010 ben ik bij Kemnacasting het leertraject ‘De Jaargang’ gaan volgen (zie meer hierover in mijn cv).
Mede door mijn levenservaring doe ik in mijn leven steeds meer waar ik ‘zin’ in heb, niet wat ‘men’ van mij verwacht.
Dit werkt bevrijdend en niets staat mijn passie nu nog in de weg!
De laatste jaren investeer ik veel tijd in mijn ‘passie’, wat ook zeer zeker zijn vruchten afwerpt.

 

 

Wat recensenten over mij schreven in de loop der jaren:
“Als toeschouwer zit je direct in het verhaal door het goede spel van Udo Klompenhouwer als Ko. Tekstvast, vlot en duidelijk zette hij het karakter neer van een eigenwijze, maar eerlijke jongen neer”.  (José Gruwel, uit de Gelderlander, februari 2001)

 

“Wat dit schouwspel boeiend maakt, is de smeulende rivaliteit tussen de beide broers die tenslotte openlijk ontvlamt. Vooral Udo Klompenhouwer is briljant als de  hardwerkende, nuchtere jongste zoon Dirk. Hij schotelt het publiek geen stereotype voor, maar een sympathieke Hollandse jongen van vlees en bloed. Z’n ingehouden woede is bijna tastbaar in de zaal, mimiek en spreektoon consequent in overeenstemming met z’n handelen. Samen met tegenspeler Richard Klompenhouwer, die moeiteloos overtuigt als de verwende intellectueel, zorgt hij voor het nodige vuurwerk”. (Thea Blaauwehand, uit de Gelderlander, februari 2002)